PEC Zwolle haalt versterking op bij FC Utrecht: 'Blij om terug te zijn'

PEC Zwolle haalt versterking op bij FC Utrecht: 'Blij om terug te zijn'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 08:04do 02-07-2020 om 08:04

De overstap van Rico Strieder naar PEC Zwolle is afgerond. De Duitse middenvelder wordt definitief overgenomen van FC Utrecht en tekent in Zwolle voor twee jaar.

Strieder speelde vorig jaar al op huurbasis voor PEC en daarin wist hij te overtuigen. "Het voelt goed om mijn korte avontuur in Zwolle te verlengen. Ik heb van de club een duidelijke opdracht gekregen die ik zo goed mogelijk heb proberen in te vullen", zegt Strieder op de clubsite van PEC.

"Het was absoluut een domper dat we het seizoen niet op een goede manier konden afmaken met elkaar, maar deze terugkeer maakt veel goed. Ik ken de club inmiddels en veel teamgenoten zijn er ook komend seizoen weer bij. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om mijn plek op het middenveld te pakken en nog meer verantwoordelijkheid te nemen."

"Rico heeft het afgelopen half jaar in de wedstrijden die hij speelde exact dát gebracht, wat wij van hem vroegen en op dat moment ook nodig hadden", legt technisch manager Mike Willems van PEC uit. "Wat wij in onze scoutingsrapporten zagen, hebben we ook teruggezien op het veld; een sterke, defensief ingestelde middenvelder die zorgde voor de juiste balans op ons middenveld. Rico is met zijn kwaliteiten in staat teamgenoten beter te maken en is zeker met het naderende vertrek van Gustavo Hamer een welkome versterking."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws