Brands schotelt landgenoot Markelo tweejarig contract voor bij Everton

Brands schotelt landgenoot Markelo tweejarig contract voor bij Everton

03-07-2020 14:35
20

Nathangelo Markelo gaat zijn vierde en vijfde seizoen bij Everton tegemoet. De 21-jarige jeugdinternational van Oranje heeft vrijdag een nieuw tweejarig contract ondertekend, hebben The Toffees bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De verdediger annex middenvelder werd geboren in Groningen, groeide op in Noord-Holland en doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam. In 2017 maakte hij echter de overstap naar Everton: sindsdien kwam hij 59 keer uit voor het O23-elftal van de club, waar landgenoot Marcel Brands het technisch beleid bepaalt. Nu mag hij dus proberen om de stap naar de hoofdmacht te wagen.

Markelo gaat er alles aan doen om dat te realiseren, vertelt hij aan de clubkanalen. "Ik wil me blijven ontwikkelen als mens en als speler: hopelijk krijg ik dan een kans. Ik ben blij dat ik nóg twee jaar krijg om te laten zien wat ik kan", laat hij weten. Markelo komt na zijn dienstverband van drie jaar superlatieven tekort om Everton te omschrijven. "Vanaf de eerste minuut voelde Everton als een familie. Iedereen is met je begaan en wil alleen maar het beste voor je. Het doet heel veel met me dat ze zoveel vertrouwen in me hebben."