Atlético vergroot voorsprong op De Jong en co. met zege op degradatiekandidaat

03-07-2020 23:55
13

Atlético Madrid heeft na de 2-2 bij FC Barcelona gewonnen van degradatiekandidaat RCD Mallorca. Thuis werd het 3-0 voor de mannen van Diego Simeone. Álvaro Morata was de grote man aan de zijde van Atlético.

Het kwakkelende Mallorca, dat op een degradatieplaats staat, had vrij weinig te zeggen in het Wanda Metropolitano van Atlético. De grootste kansen waren voor de Madrilenen, al duurde het even voor er gescoord werd. Na 25 minuten spelen verdiende Morata een strafschop, die hij zelf benutte. Vlak voor de theepauze tikte hij van dichtbij ook de 2-0 binnen.

Mallorca kreeg in de tweede helft een kans op de 2-1, maar dat was het dan ook. Het bleef lang 2-0, tot de 79e minuut. Koke gooide het duel definitief in het slot met een knal van afstand, die onderweg nog werd aangeraakt.

De voorsprong van Atlético op nummer vier Sevilla is na vrijdagavond weer vijf punten. De Andalusiërs komen maandag nog in actie tegen Eibar.