Cillessen moet tweemaal vissen: Valencia kan Europees voetbal wel vergeten

04-07-2020 23:57 Laatste update: 23:58
30

Het halen van Europees voetbal was al een lastige opgave voor Valencia, maar Los Che hebben zaterdag waarschijnlijk ook naast de laatste strohalm gegrepen. Jasper Cillessen en de zijnen stonden aan het begin van de voetbalavond gelijk met Granada en stonden na negentig minuten voetballen nog steeds gelijk.

Granada-Valencia 2-2
Het spektakel kwam na een uur spelen pas op gang, nadat Cillessen vanaf de penaltystip werd gepasseerd door Carlos Fernández. Valencia schrok wakker en had de stand in een mum van tijd gelijk getrokken: Manu Vallejo trok de stand gelijk en Gonçalo Guedes tekende met een poeier van afstand voor 1-2. In de slotfase ging het echter alsnog mis voor de gasten: invaller Fede Vico schoot een vrije trap door de muur heen en Cillessen moest vissen.

Beide ploegen zijn op 47 punten gekomen en blijven voorlopig de nummers 9 en 10 van de Primera División. Nummer 6 Getafe staat op vijf punten afstand en komt bovendien later dit weekend nog in actie tegen Osasuna.

Norwich City-Brighton & Hove Albion 0-1
Doelman Tim Krul moest na 25 minuten vissen: Aaron Mooy trok voor, Leandro Trossard kroop naar de eerste paal en tikte de 0-1 binnen. Het bleek uiteindelijk het beslissende moment in de ontmoeting op Carrow Road: invaller Adam Idah was in de blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker, maar trof de paal.

The Canaries blijven stijf onderaan staan met 21 punten uit 33 wedstrijden: de achterstand op het veilige Watford bedraagt zeven punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. Davy Pröpper en de zijnen kunnen het seizoen rustig uitspelen: zij staan op 36 punten, negen punten los van de degradatiezone.

Derby County-Nottingham Forest 1-1
Het Derby County van Phillip Cocu leek zaterdagmiddag voor het eerst sinds eind februari weer een wedstrijd te gaan verliezen, maar kon na acht (!) minuten blessuretijd alsnog opgelucht ademhalen. Joe Lolley zette het bezoekende Nottingham Forest al vroeg op voorsprong en het leek er ruim tachtig minuten op dat hij de matchwinner zou worden: zeker nadat Martyn Waghorn in de extra tijd rood kreeg na een harde charge. De tien overgebleven Rams sleepten in minuut 98 tóch een punt uit het vuur via Chris Martin.

Na de krankzinnige ontknoping op Pride Park komt Derby County op gelijke hoogte met nummer 6 Cardiff City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft, en heeft nog vijf wedstrijden te gaan. De nummer 6 van het Championship mag aan het einde van de rit play-offs om promotie naar de Premier League spelen.