Manchester United maakt er vijf, Leicester City bekroont fraai Vardy-jubileum

Manchester United maakt er vijf, Leicester City bekroont fraai Vardy-jubileum

04-07-2020 17:55 Laatste update: 17:58
18

Manchester United en Leicester City hebben zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om Champions League-kwalificatie: de nummers 5 en 3 van de Premier League wonnen in eigen huis van respectievelijk Bournemouth en Crystal Palace en hebben de druk op nummer 4 Chelsea flink opgevoerd.

Manchester United-Bournemouth 5-2
Manchester United verloor in januari voor het laatst een competitieduel en werkte aan het doelsaldo tegen Bournemouth, al had het even de tijd nodig om wakker te worden. Junior Stanislas schoot de nummer voorlaatst verrassend op voorsprong nadat hij Harry Maguire te kijk had gezet op de achterlijn: 0-1. Manchester United maakte er in het laatste kwartier van de twee helft echter 3-1 van: Mason Greenwood knalde de gelijkmaker binnen, Marcus Rashford benutte een penalty en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Ook aan het begin van de tweede helft moest Manchester United even op gang komen. Joshua King mocht vanaf elf meter de 3-2 binnenschieten na hands van Eric Bailly en Arnaut Danjuma maakte zelfs gelijk, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. The Mancunians stroopten de mouwen op en stonden binnen de kortste keren op 5-2: Greenwood tekende met een schot in de bovenhoek voor zijn tweede en Bruno Fernandes scoorde met een puike vrije trap.

Leicester City-Crystal Palace 2-0
Manchester United komt op 55 punten en klimt vooralsnog naar plek 4, drie punten achter stuntploeg Leicester City. The Foxes leken zich lange tijd stuk te bijten op Crystal Palace, maar braken na rust alsnog de ban via een intikker Kelechi Iheanacho. Premier League-topscorer Jamie Vardy kon een kwartier voor tijd voor de beslissende 2-0 zorgen, op aangeven van Harvey Barnes. Voor Vardy was het een treffer met een gouden randje: zijn honderdste op het hoogste Engelse niveau. In de blessuretijd viel ook nog nummer 101: 3-0 voor de thuisploeg.

Leicester City heeft bovendien een belangrijke stap gezet richting Champions League-voetbal. Chelsea en Wolverhampton Wanderers zijn later op de zaterdag aan zet: Arsenal komt naar Molineux en Chelsea neemt het thuis op tegen Watford. De landskampioen van 2016 blijft derde, met Manchester United op drie punten afstand, Chelsea op vier punten en Wolverhampton Wanderers op zes punten. De vijfde plek zou overigens ook kunnen volstaan voor een Champions League-ticket, mits Manchester City daadwerkelijk uitgesloten wordt van Europees voetbal.