Juventus wint ruim van Torino, maar verliest De Ligt en Dybala

04-07-2020 19:12 Laatste update: 19:14
37

Juventus heeft een belangrijke stap gezet richting de landstitel in de Serie A. De derby tegen Torino werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Een aderlating voor Juventus is dat Matthijs de Ligt en Paulo Dybala geschorst zijn voor de volgende wedstrijd tegen AC Milan.

Het laaggeklasseerde Torino kreeg in rap tempo de deksel op de neus van Juventus. Goudhaantje Dybala, die al weken achter elkaar scoort, opende al na twee minuten de score. Zelf bereidde de Argentijn de 2-0 voor, die Juan Cuadrado na een half uur maakte. Ook Cristiano Ronaldo was erbij betrokken.

Vlak voor rust kwam Torino terug in de wedstrijd. De scheidsrechter besloot na inmenging van de VAR om de bal op de stip te leggen, omdat De Ligt de bal met zijn arm had geraakt. De bal kwam via het dijbeen van De Ligt op zijn arm terecht. Hij kreeg er een gele kaart voor en dus is hij geschorst voor het duel met Milan. Andrea Belotti benutte de gegeven strafschop.

In de problemen kwam Juventus in de tweede helft niet, al proefde Torino dat er iets te halen viel. Na de 3-1 van Ronaldo (een vrije trap, zijn eerste in de Serie A), was het al snel Juventus weer dat de overhand had. De 4-1 werd in de slotfase gemaakt. De net ingevallen Koffi Djidji kreeg de eigen goal op z'n naam.

Overigens moet Juventus het tegen Milan ook zonder Dybala doen. Hij kreeg eveneens geel. Die wedstrijd wordt dinsdag gespeeld.