'Real Madrid wil 200 miljoen besparen, inkomende transfers zijn onwaarschijnlijk'

'Real Madrid wil 200 miljoen besparen, inkomende transfers zijn onwaarschijnlijk'

05-07-2020 07:46
29

Real Madrid is vanuit financieel en moreel oogpunt niet van plan om zich deze zomer flink te roeren op de transfermarkt. De Spaanse grootmacht voelt de gevolgen van de coronacrisis, meldt Marca.

Volgens de grootste sportkrant van Spanje zijn nieuwe aankopen 'onwaarschijnlijk'. Dat zou ook betekenen dat een transfer van Ajax-middenvelder Donny van de Beek naar het Estadio Santiago Bernabéu – in elk geval voorlopig – van de baan is. De Koninklijke en de Amsterdammers zijn het naar verluidt al enige tijd eens over een deal ter waarde van vijftig miljoen euro.

Real Madrid moet de komende maanden echter geld besparen, het doel is liefst tweehonderd miljoen. Achraf Hakimi maakt al voor veertig miljoen euro de overstap naar Internazionale. En ook onder anderen Gareth Bale, James Rodriguez, Brahim Diaz, Dani Ceballos en Mariano Diaz mogen uitzien naar een nieuwe club. Zij krijgen nauwelijks speeltijd van coach Zinedine Zidane.

Juist de grootste clubs worden hard getroffen door het feit dat de stadions nog leeg blijven de komende maanden. Real is dan ook op zijn hoede, want 'de toekomst van de club staat op het spel', besluit Marca.