De Telegraaf onthult 'leukste detail' dat niet in biografie van Sneijder staat

De Telegraaf onthult 'leukste detail' dat niet in biografie van Sneijder staat

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 11:15zo 05-07-2020 om 11:15

In de biografie van Wesley Sneijder ontbreekt 'misschien wel het leukste detail' uit diens carrière. Dat stelt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. In de hoofdrol: wijwater.

Verweij en collega Valentijn Driessen zijn lovend over het door Kees Jansma geschreven boek van Sneijder, die de laatste weken de headlines domineerde. Eén detail ontbreekt echter, aldus Verweij. Het heeft alles te maken met het feit dat Sneijder katholiek werd, nadat hij een relatie kreeg met Yolanthe Cabau.

"Wesley is op een gegeven moment heel katholiek geworden", aldus Verweij. "Vlak voor het EK 2012 heeft hij wijwater over de schoenen van de internationals gegooid. En je weet hoe het afliep: drie gespeeld, nul punten. Kees Jansma moet ervan geweten hebben, maar we lazen het niet in het boek. We hoorden het van andere internationals. Het was misschien wel het leukste detail."

In de tussentijd flirt Sneijder met een terugkeer als voetballer bij FC Utrecht. Valentijn Driessen ziet dat niet zitten. "Ik denk niet dat het kan. Met alle respect: Arjen Robben en Robin van Persie waren nog vol aan het trainen. Wesley heeft niet alleen het afgelopen jaar weinig gedaan, maar ook in de jaren daarvoor liep hij verloren rond in de zandbak (in Qatar bij Al-Gharafa, red.)."

"Er moet heel veel voor gebeuren. Als je 33 jaar bent, dan is er nog wel iets mogelijk. Maar hij is 36. Utrecht wil de top-drie aanvallen, maar ik denk dat hij dat niet meer aankan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws