Real Madrid zet kwaad bloed in Spanje: De VAR neemt het voetbal over!

Real Madrid zet kwaad bloed in Spanje: "De VAR neemt het voetbal over!"

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 18:30zo 05-07-2020 om 18:30

De slotfase van Athletic Bilbao - Real Madrid houdt de gemoederen bezig in Spanje. Bij de Baskische club spreekt men schande van de arbitrale beslissingen, die allemaal in het voordeel van de Madrilenen uitvielen.

Twintig minuten voor tijd kreeg Real Madrid een penalty na een overtreding van Dani García op Marcelo. Sergio Ramos pakte het cadeautje uit en speelde even later ook de hoofdrol bij een niét gegeven strafschop aan de andere kant. De verdediger van Real ging op de voet van Raúl García staan, maar de scheidsrechter en de VAR zagen er niets in.

Na afloop werd in Spanje schande gesproken van de momenten, tot ergernis van trainer Zinedine Zidane. "Ik word moe van de mensen die zeggen dat we winnen door de scheidsrechter", foetert de trainer van Real, dat met een wedstrijd meer gespeeld zeven punten los staat van FC Barcelona. "We laten ons niet afleiden. De spelers verdienen respect."

In het kamp van Athletic Bilbao is men woest. "Je kan niet zeggen dat het ene opzettelijk is en het andere niet", wijst Dani García naar de twee momenten. "Ik zie dat ik de bal win en hem (Marcelo, red.) ongelukkig een stap voor ben. Het is nooit mogelijk dat hij de bal voor mij nog kan halen. Als je hier voor fluit, moet je aan de andere kant ook fluiten. De VAR neemt het voetbal over!"

Bilbao-aanvoerder Iker Muniaín is des duivels. "We hebben allemaal gezien hoe het de afgelopen weken ging. Of je een penalty krijgt, hangt dus af van bij welk team je speelt. Laat iedereen zijn eigen conclusies trekken. Raúl vertelde ons dat Ramos op zijn voet stond. Het verschil is dat de scheidsrechter nu niet naar het scherm werd geroepen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: Real Madrid wordt kampioen door VAR

(1190 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws