Koeman laat zich uit over Eredivisie-comebacks Robben en Sneijder

Koeman laat zich uit over Eredivisie-comebacks Robben en Sneijder

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 20:15zo 05-07-2020 om 20:15

Laatste update: zondag 5 juli 2020 om 20:52zo 05-07-2020 om 20:52

Ronald Koeman vindt het 'geweldig' dat Arjen Robben een comeback maakt bij FC Groningen, de club waar ook de bondscoach van Oranje zijn loopbaan begon. Of ook Wesley Sneijder volgend seizoen weer voetbalt, waagt Koeman te betwijfelen.

Koeman noemt de rentree van Robben in Groningen 'geweldig'. "De club heeft dit nodig", zei de bondscoach bij Studio Sport, waar hij zondagavond te gast was. "Groningen heeft moeilijke seizoenen achter de rug, er zat minder publiek op de tribunes, dus de terugkeer van Robben is geweldig. Laten we hopen dat-ie fit wordt en zijn niveau weer haalt, dat is afwachten."

Of Robben ook weer in beeld kan komen bij het Nederlands elftal, is vers twee. "Ten eerste heeft Arjen zélf aangegeven te stoppen bij Oranje", legt Koeman uit. "Ik ben naar München geweest voor een gesprek, voordat ik begon. Toen gaf hij aan dat hij zou gaan stoppen. Als dat niet verandert, kan ik hem ook niet oproepen. Hij heeft het zelf al goed aangegeven: we moeten het allemaal aankijken, dus het heeft weinig zin om hier allerlei prognoses op los te laten."

"Laten we eerst even wachten tot hij echt gaat spelen en fit wordt. Dán is hij zeker een meerwaarde voor de Nederlandse competitie en voor FC Groningen. Mocht dat uiteindelijk leiden tot nieuw contact, dan gaat dat wel gebeuren."

Sneijder
Koeman werd ook gevraagd naar de mogelijke comeback van Sneijder. Supporters van FC Utrecht moedigen de recordinternational aan om ook weer te gaan voetballen, maar Koeman ziet dat niet gebeuren. "Het is moeilijk, als je er een jaar uit bent geweest. En in het geval van Wesley is dat zelfs nog langer. Dus een rentree van hem? Ik geloof het niet, ik zie het niet gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws