Slot lovend: Hij heeft een kwaliteit die hem in de Eredivisie bijzonder maakt

Slot lovend: "Hij heeft een kwaliteit die hem in de Eredivisie bijzonder maakt"

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 20:40zo 05-07-2020 om 20:40

Arne Slot hoopt dat AZ de lijn van vorig seizoen kan doortrekken. De selectie die er nu staat is 'zeer competitief', stelt de trainer in gesprek met De Telegraaf.

Met de transfervrije reservedoelman Hobie Verhulst haalde AZ deze zomer pas één speler naar Alkmaar, terwijl basisspeler Stijn Wuytens vertrok naar de Belgische tweedeklasser Lommel SK. Slot heeft echter het volste vertrouwen in zijn ploeg.

"Zelfs als er geen linker centrale verdediger wordt gehaald, vind ik dat wij nog steeds een zeer competitieve selectie hebben", zegt hij tegen De Telegraaf. Slot beseft dat er na vorig seizoen anders naar zijn ploeg wordt gekeken. "Onze talentvolle spelers zijn grote spelers geworden, gezien hun uitverkiezingen in de voorselecties en selecties van het Nederlands elftal. Komend seizoen moeten zij topspelers worden. Dát is hun uitdaging."

Eén van de uitblinkers van vorig seizoen was Oussama Idrissi. Slot ziet voor hem een belangrijke rol weggelegd, ook al bevestigde de aanvaller onlangs tegenover VoetbalPrimeur dat hij denkt aan een stap hogerop. "Hij heeft een kwaliteit die hem in de Eredivisie bijzonder maakt: hij is een ouderwetse dribbelaar die uit zichzelf een goal kan maken of een assist kan geven. Hij is van enorme toegevoegde waarde voor het elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws