Van Basten waarschuwt mede-Utrechter Sneijder: 'Als het écht vanuit hem komt'

Van Basten waarschuwt mede-Utrechter Sneijder: 'Als het écht vanuit hem komt'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 23:24zo 05-07-2020 om 23:24

Een comeback van Wesley Sneijder op Eredivisie-niveau: Marco van Basten vindt het niet eens zo'n gekke gedachte. De oud-bondscoach raadt zijn mede-Utrechter wel aan om een mogelijke terugkeer serieus op te pakken.

De recordinternational van Oranje kreeg onlangs bezoek van enkele FC Utrecht-fans en liet weten dat hij serieus nadacht over een comeback à la Arjen Robben. FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam wakkerde de geruchten vrijdag verder aan. "De bal ligt bij hem. Wesley heeft nu tijd om zelf te bepalen of hij dat ziet zitten", liet hij weten. Van Basten ziet wel gebeuren. "Als het vanuit hem zelf komt en hij wil het écht... Dan is hij bereid om er heel veel voor te laten en kan hij geweldig spelen", aldus San Marco zondagavond in Rondo.

Of dit ook daadwerkelijk het geval is, vraagt Van Basten – die tussen 2004 en 2008 als bondscoach samenwerkte met Sneijder – zich wel af. "Dat kan alleen als het écht vanuit zijn binnenste komt. En niet omdat er een paar jongens van buiten hebben gezegd: ah, dat lijkt me mooi", stelt de analist, die deze week van FOX Sports naar Ziggo Sport transfereerde. "Als hij ervoor gaat, dan kan hij dat. De vraag is: houdt hij dat vol? Het is niet één keertje meedoen, het is een heel seizoen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Sneijder terug in de Eredivisie: een goed idee?

Ja
37%
Nee
63%
(7533 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws