'Van Gastel belde één keer, verder hoorde ik nooit iets van Feyenoord'

'Van Gastel belde één keer, verder hoorde ik nooit iets van Feyenoord'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 08:42ma 06-07-2020 om 08:42

Gustavo Hamer debuteerde voor Feyenoord in de Eredivisie in De Klassieker tegen Ajax, maar hij heeft weinig goede herinneringen aan het duel. De middenvelder, die bij PEC Zwolle een transfer naar Coventry City heeft afgedwongen, is kritisch op de Rotterdamse club.

"Ik weet nog dat ik die periode vooral bang was om fouten te maken", begint Hamer over zijn tijd bij Feyenoord in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Soms trainden we elf tegen elf en was er geen plek voor mij in die partijvorm. Dan moest ik aan de rand van het veld een balletje schieten. Het zorgt voor een bepaalde angst, het maakt dat je risicoloos gaat voetballen. We verloren dat duel met 2-1 van Ajax. Na afloop feliciteerde niemand van de trainers mij met mijn debuut. Rick Karsdorp, een geweldige jongen die iedereen helpt, zei dat ik mijn shirt moest houden en dat als dat een probleem was, dat hij dat zou betalen."

"Ik ben er trots op dat ook ik de landstitel met Feyenoord achter mijn naam heb staan. Maar om nou te zeggen dat ik het gevoel had dat ik verder kon groeien...", is Hamer kritisch op de club uit Rotterdam. Hij vertrok op huurbasis naar FC Dordrecht. "Assistent-trainer Jean-Paul van Gastel belde één keer om te vragen hoe het met mij ging. Verder hoorde ik nooit iets van Feyenoord", aldus Hamer. "Niet over hoe ik speelde en ook niet over wat er beter moest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws