Sneijder-poging 'desastreus voor Eredivisie': 'Twijfel aan hun capaciteiten'

Sneijder-poging 'desastreus voor Eredivisie': 'Twijfel aan hun capaciteiten'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 09:15ma 06-07-2020 om 09:15

Laatste update: maandag 6 juli 2020 om 09:53ma 06-07-2020 om 09:53

Een comeback van Wesley Sneijder als voetballer zou de Eredivisie niet goed doen. Dat stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. FC Utrecht is met de recordinternational in gesprek over een mogelijk 'Arjen Robben-scenario'.

De situaties van Robben, die FC Groningen en de Eredivisie een boost geeft, en Sneijder zijn echter niet te vergelijken, vindt Driessen. 'Een rentree van Sneijder is leuk, commercieel aantrekkelijk, maar zou voor de sportieve geloofwaardigheid van de Eredivisie desastreus zijn. Zelfs als het iemand betreft met de intrinsieke kwaliteiten van Sneijder', stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Hij snapt ook niet waarom FC Utrecht, dat zo graag de top-drie wil bestormen, met Sneijder als voetballer in zee wil. 'Het is trouwens onbegrijpelijk dat technisch directeur Jordy Zuidam en trainer John van de Brom niet direct afstand hebben genomen van de opportunistische gedachte dat Sneijder kan terugkeren op Eredivisie-topniveau. Je gaat oprecht twijfelen aan hun capaciteiten in de rol die ze bij FC Utrecht vertolken, als ze serieus met de terugkeer van een 36-jarige aan de slag gaan. Wees eerlijk naar jezelf, je achterban en Sneijder in plaats van mee te gaan met supportersgedram en je te laten leiden door commerciële motieven', aldus Driessen, die in Sneijder wel een 'non-playing selectielid' ziet, die als verbinding tussen de technische staf en de spelers gaat fungeren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws