Update: Proefperiode Overtoom bij Fortuna Sittard al na een dag ten einde

Update: Proefperiode Overtoom bij Fortuna Sittard al na een dag ten einde

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 13:53ma 06-07-2020 om 13:53

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 14:08di 07-07-2020 om 14:08

Fortuna Sittard heeft Tom Overtoom op proef genomen. De middenvelder traint vanaf maandag mee bij de Limburgers en mag zich daar laten zien als potentiële opvolger van Mark Diemers, die onlangs naar Feyenoord vertrok.

De 29-jarige Overtoom stond de afgelopen twee seizoenen nog onder contract bij NEC. Daar was hij in het seizoen 2018/2019 vaste waarde, maar afgelopen jaar kwam hij niet verder dan zes wedstrijden in het eerste bij de Nijmegenaren. Het contract van Overtoom werd in onderling overleg ontbonden, maar nu krijgt de Amsterdammer onverwachts een kans in de Eredivisie: 1Limburg weet te melden dat Fortuna hem laat meetrainen.

De Limburgers zijn op zoek naar een opvolger van Mark Diemers, die voor twee miljoen euro naar Feyenoord vertrok. Overtoom staat te boek als een spelmaker op het middenveld en hij zou de rol van Diemers dus kunnen overnemen. Op de komende trainingen krijgt Overtoom, die veel ervaring heeft op het tweede niveau in Nederland, de kans om te laten zien dat hij dat ook op een hoger niveau aankan.

Fortuna, dat maandag ook George Cox al definitief wist te binden, zou de tiende club voor Overtoom kunnen worden in Nederland. Eerder speelde hij al voor Haarlem, Ajax, Sparta, Veendam, Volendam, Excelsior, Emmen, Almere City en dus NEC.

Update: De proefperiode van Tom Overtoom bij Fortuna Sittard is dinsdag vroegtijdig ten einde gekomen. Volgens de Limburgse club liggen persoonlijke omstandigheden hieraan ten grondslag. Overtoom trainde sinds maandag mee in Sittard en werd gezien als potentiële opvolger van Mark Diemers. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws