Van der Vaart: 'Frenkie en Barça vonden we perfect, ziet er nu ook niet uit'

Van der Vaart: 'Frenkie en Barça vonden we perfect, ziet er nu ook niet uit'

07-07-2020 07:18 Laatste update: 10:53
42

Rafael van der Vaart vraagt zich af of Donny van de Beek er verstandig aan zou doen om naar Real Madrid te gaan. De oud-speler van De Koninklijke weet echter uit eigen ervaring dat de lokroep uit de Spaanse hoofdstad moeilijk te weerstaan is.

Van der Vaart stond tussen 2008 en 2010 bij De Koninklijke onder contract. Van de Beek wordt al ruim een jaar lang gelinkt aan de huidige Primera División-koploper, al is het de laatste tijd wat stiller geworden. Mocht het alsnog concreet worden, dan is een transfer ook snel beklonken, denkt Van der Vaart. "Als Real komt, waar moet je dan nog op wachten?", laat hij weten aan Trouw. "En als ze je écht willen, dan halen ze je ook."

Wedden

Meer odds

Het argument dat Van de Beek misschien beter nog één jaar bij Ajax blijven, wordt door de analist terzijde geschoven. "Al die mensen die zeggen dat hij nog een jaartje bij Ajax moet blijven en eerst een goed EK moet spelen met het Nederlands elftal, die begrijpen niet dat je moeilijk 'nee' kunt zeggen tegen een club als Real Madrid."

"Bayern München of Borussia Dortmund"
Of de Oranje-international uit Nijkerkerveen er ook verstandig aan zou doen, is echter een tweede. "In Spanje telt maar één ding: prijzen winnen. Dat brengt een bepaalde druk met zich mee. Verder moet je wat geluk hebben. Frenkie vonden we ook perfect bij FC Barcelona passen, maar dat ziet er nu ook niet uit", aldus Van der Vaart, die zelf eerder aan de Bundesliga denkt. Volgens de analist is Van de Beek te vergelijken met Davy Klaassen, die maandagavond degradatie afwendde met Werder Bremen. "Bayern München of Borussia Dortmund zou ik wel een mooie club voor hem vinden", adviseert hij Van de Beek.