Chelsea met de schrik vrij bij Crystal Palace, doek bijna gevallen voor Norwich

07-07-2020 20:58
6

Chelsea is op bezoek bij Crystal Palace met de schrik vrijgekomen. De ploeg van manager Frank Lampard had lange tijd de handen vol aan de stadgenoot, maar boekte wel een belangrijke zege in de strijd om de Champions League-tickets: 2-3.

The Blues beleefden een prima start op Selhurst Park. Crystal Palace-verdediger Gary Cahill liep namelijk al snel een blessure op en kon daardoor niet meelopen met Willian. De Braziliaan legde af op Olivier Giroud, die na zes minuten de 0-1 op het scorebord zette. Ook bij de 0-2 na 27 minuten was Willian de aangever. Ditmaal schoot Christian Pulisic knap raak.

Daarmee leek Chelsea op rozen te zitten, maar Crystal Palce - met Patrick van Aanholt in de basis en Jaïro Riedewald op de bank - knokte zich terug. Wilfried Zaha haalde verwoestend uit en verraste doelman Kepa Arrizabalaga. Die treffer deed de verhoudingen kantelen, want in de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg ook wel kansen, maar de 2-2 bleef de bezoekers bespaard.

Chelsea haalde na 71 minuten opgelucht adem, toen Tammy Abraham op aangeven van Ruben Loftus-Cheek de 1-3 binnen schoof. Het beloofde echter tóch een spannend slotstuk te worden, toen het antwoord aan de andere kant razendsnel volgde: de mee opgekomen Van Aanholt kreeg de bal in het strafschopgebeid en gaf goed voor op Christian Benteke, die afrondde. Chelsea hield de regie daarna aanvankelijk in handen, maar stond in de slotminuten met de rug tegen de muur. Scott Dann kopte op de paal en Kurt Zouma voorkwam ternauwernood een tweede treffer van Benteke.

De equipe van Lampard hield zodoende stand en klimt in ieder geval voor even naar de derde plaats. Leicester City en Manchester United hebben respectievelijk twee en vijf punten minder, maar komen nog wel in actie in speelronde 34.

Doek dreigt te vallen voor Norwich City
Voor Norwich City is het vrijwel onmogelijk geworden om degradatie nog af te wenden. The Canaries, met Tim Krul onder de lat, gingen met 2-1 onderuit bij Watford, mede door een prachtige omhaal van Danny Welbeck. Daardoor heeft de hekkensluiter met nog vier duels te gaan een achterstand van tien punten op Watford, dat net boven de rode streep staat.