Vardy redt punt voor Leicester City en beëindigt sterke reeks van Arsenal

07-07-2020 23:15 Laatste update: 23:19
7

Het enerverende topduel tussen Arsenal en Leicester City is in 1-1 geëindigd. Daarmee komt een reeks van vier zeges op rij voor Arsenal ten einde en blijft Chelsea de nummer drie van Engeland.

Arsenal kwam dramatisch uit de competitiestop, maar was bezig aan een ijzersterke reeks en doet weer volop mee om de Europese plekken. Ook tegen Leicester kwamen de Londenaren sterk voor de dag. Leicester deelde het eerste speldenprikje uit, maar Arsenal kwam op voorsprong. Bukayo Saka behield het overzicht en bediende de inmiddels vrijstaande Pierre-Emerick Aubameyang, die afrondde.

Leicester had daarna pech met de arbitrage met de afgekeurde goal van Kelechi Iheanacho na iets meer dan een half uur. Hij maakte gelijk, maar zou daarvoor een overtreding hebben gemaakt. Kasper Schmeichel moest zich daarna een paar keer strekken en Iheanacho liet een nieuwe kans op 1-1 liggen.

In de tweede helft had Arsenal de arbitrage niet mee. Een goal van Alexandre Lacazette werd vanwege buitenspel afgekeurd en de invalbeurt van Eddie Nketiah duurde slechts twee minuten. Hij kreeg rood omdat hij met gestrekt been doorging op zijn directe tegenstander. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd bepaalde Jamie Vardy de eindstand op 1-1.