'Opvallende transfer van 18 miljoen euro voor Vincent Janssen mogelijk'

'Opvallende transfer van 18 miljoen euro voor Vincent Janssen mogelijk'

08-07-2020 07:24 Laatste update: 07:34
49

Vincent Janssen staat mogelijk voor een verrassende miljoenentransfer. Volgens RG La Deportiva wil Austin FC de vastgestelde afkoopsom in het contract van de spits bij Monterrey betalen.

Die clausule zou tussen de zestien en achtien miljoen euro zijn. Austin FC is een nieuwe club in de Verenigde Staten die volgend jaar zal toetreden tot de Major League Soccer. Dat wil de franchise uit Texas met een aantal grote namen doen, waaronder de zeventienvoudig Oranje-international.

Monterrey wil niet van Janssen af, maar kan een transfer niet tegenhouden als de koopoptie in het contract van de oud-speler van Tottenham Hotspur en AZ gelicht wordt. In Mexico heeft Janssen sinds zijn komst in de zomer van 2019 voor zes miljoen euro veel indruk gemaakt. In 2019 won hij met Monterrey de Mexicaanse landstitel. Bij Monterrey heeft Janssen nog een contract tot medio 2024. 

Austin FC werd in 2019 officieel opgericht en zal vanaf volgend seizoen gaan spelen in een nieuw stadion met een capaciteit van 20.000 toeschouwers.