Nederland en Spanje gaan alsnog oefenen: duel in Amsterdam gepland

Nederland en Spanje gaan alsnog oefenen: duel in Amsterdam gepland

08-07-2020 12:12 Laatste update: 12:18
56

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 11 november een oefenwedstrijd tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam.

Aanvankelijk zouden Oranje en Spanje op 29 maart elkaar treffen in de voorbereiding op het EK 2020, maar dat duel werd afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ook in oktober zal er nog een oefenduel gepland worden. De KNVB maakt later bekend welke tegenstander is gevonden.

De bond spreekt de hoop uit dat fans weer aanwezig kunnen zijn tijdens het duel met Spanje in november. 'Uiteraard bestaat de hoop dat in het najaar zoveel mogelijk Oranjesupporters aanwezig kunnen zijn bij de thuisduels van het Nederlands elftal. Op dit moment mogen - met inachtneming van de anderhalvemeterregels - een beperkt aantal toeschouwers in de Nederlandse stadions toegelaten worden. Of dat in het najaar nog zo is, hangt af van de dan geldende situatie en eventuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de veiligheid en gezondheid van publiek, spelers en officials voorop staat', aldus de KNVB.

Nederland speelt 4 september zijn eerste interland na de coronacrisis. Polen is dan in Amsterdam de tegenstander in de Nations League. Drie dagen later komt Italië op bezoek.