Manchester City geeft visitekaartje af en rolt Newcastle op met klinkende cijfers

08-07-2020 20:51 Laatste update: 20:58
3

Manchester City heeft woensdag een overtuigende prestatie neergezet in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola rekende af met Newcastle United: 5-0.

Manchester City maakte een week geleden al veel indruk tegen kampioen Liverpool, maar ging vervolgens met 1-0 onderuit tegen Southampton. Dat bleek een incident. The Citizens swingden als vanouds tegen Newcastle, dat zich gewillig naar de slachtbank liet leiden. Gabriel Jesus opende al na tien minuten de score op aangeven van David Silva. City had geen kind aan de bezoekers en na 21 minuten maakte Riyad Mahrez er op aangeven van Kevin De Bruyne al 2-0 van.

Newcastle stond met de rug tegen de muur in het Etihad Stadium, maar haalde wonder boven wonder zonder verdere schade de rust. In de tweede helft liet Phil Foden al snel een grote kans onbenut, maar na 58 minuten leverde de dominantie van City alsnog de 3-0 op. Na een actie van Gabriel Jesus schoot Matt Ritchie de bal via ploeggenoot Federico Fernández in eigen doel.

Daarmee was de koek nog niet op. Na 66 minuten keek iedereen naar De Bruyne, maar David Silva plaatste een vrije trap in de linkerhoek: 4-0. Guardiola gunde Thomas Doyle zijn debuut, maar een andere invaller zorgde voor het slotakkoord. David Silva bediende Raheem Sterling: 5-0. City houdt de tweede plaats in de Champions League stevig in handen en tankt bovendien vertrouwen met het oog op de Champions League.

Sheffield United - Wolverhampton Wanderers 1-0
Sheffield United boekte een belangrijke zege op Wolverhampton Wanderers in de subtop van Engeland. John Egan schonk The Blades drie punten met een late treffer: 1-0. Richairo Zivkovic viel twintig minuten voor tijd in bij de thuisploeg, die nog één punt minder heeft dan nummer zes Wolverhampton.