'Cerny-verblijf bij FC Utrecht komt ten einde: Eredivisie-transfer op handen'

'Cerny-verblijf bij FC Utrecht komt ten einde: Eredivisie-transfer op handen'

09-07-2020 08:49 Laatste update: 09:11
106

FC Twente wil Vaclav Cerny deze week nog presenteren als nieuwe speler. Tubantia meldt dat de club in gesprek is met FC Utrecht en de aanvaller zelf.

Er is goede hoop dat er donderdag een akkoord bereikt wordt over de 22-jarige Cerny, die al een bezoek heeft gebracht aan Enschede. De rechterspits heeft bij FC Utrecht nog een contract tot medio 2022, maar perspectief lijkt er voor hem niet te zijn in de Domstad.

Wedden

Meer odds

Cerny hikte jarenlang bij Ajax tegen het eerste elftal aan, maar wist de definitieve stap naar Ajax 1 nooit te zetten. Daarom vertrok hij in 2019 naar FC Utrecht in de hoop daar wel in de Eredivisie door te kunnen breken. Cerny begon als basisspeler, maar raakte al snel zijn plek kwijt en kwam uiteindelijk niet verder dan drie basisplaatsen en tien invalbeurten.

Voor FC Twente kan Cerny na Gijs Smal, die transfervrij overkwam van FC Volendam, de tweede nieuwe speler voor het komende seizoen worden. Daarmee is de missie van technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans nog niet volbracht: er moeten nog zeker negen à tien nieuwelingen naar Enschede komen.