RKC Waalwijk haalt gewenste defensieve aanwinst op bij Anderlecht

RKC Waalwijk haalt gewenste defensieve aanwinst op bij Anderlecht

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 18:15do 09-07-2020 om 18:15

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Thierry Lutonda. De negentienjarige Belgische verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Anderlecht, waar hij mocht vertrekken. In de overeenkomst is ook een optie tot koop opgenomen.

Lutonda moet zich bij RKC richten op de positie van linksback. "Thierry is een jong talent met drive, energie en potentie", zeg technisch directeur Mo Allach. "Bij Anderlecht heeft hij een uitstekende jeugdopleiding genoten en heeft hij in diverse nationale jeugdteams gespeeld. We hebben veel vertrouwen in Thierry, waardoor we content zijn dat we met het oog op de toekomst ook een optie tot koop overeen zijn gekomen."

Lutonda verruilde de jeugdopleiding van Standard Luik in 2014 voor die van Anderlecht. Hij maakte afgelopen seizoen zijn officiële debuut voor Paars-Wit, waar hij lang te boek stond als groot talent, maar een echte doorbraak bleef tot dusver uit. De linksback is na aanvaller James Efmorfidis en doelman Kostas Lamprou de derde aanwinst van RKC Waalwijk voor komend seizoen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws