Bezoek aan Old Trafford lonkt voor Elia, zware loting voor Bosz en Leverkusen

Bezoek aan Old Trafford lonkt voor Elia, zware loting voor Bosz en Leverkusen

10-07-2020 13:25 Laatste update: 13:40
24

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz kan zijn borst natmaken in de Europa League. Als de 3-1 voorsprong in het tweeluik met Rangers FC over de streep wordt getrokken, wacht Internazionale of Getafe. Wout Weghorst en Bas Dost zouden elkaar kunnen treffen met VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt: beide Bundesliga-clubs zullen dan wel een nederlaag tegen Shakhtar Donetsk (1-2) en FC Basel (0-3) goed moeten maken.

Voor Eljero Elia lonkt een topaffiche: zijn Basaksehir moet eerst afrekenen met FC Kopenhagen en kan daarna Manchester United treffen. The Red Devils wonnen hun heenwedstrijd tegen LASK Linz met 0-5. Luuk de Jong en Sevilla kruisen de degens met het AS Roma van Justin Kluivert: de winnaar van dat tweeluik komt Olympiakos Piraeus of Wolverhampton Wanderers tegen.

Van zes van de acht wedstrijden in de achtste finales werd de heenwedstrijd vlak vóór de coronacrisis afgewerkt. Internazionale-Getafe en Sevilla-AS Roma werden toen afgelast: die tweeluiken worden beperkt tot één duel. De wedstrijden in de kwartfinale, halve finale en finale worden in Duitsland afgewerkt: Duisburg, Köln, Frankfurt en Gelsenkirchen zijn de speelsteden.

De resterende duels in de tweede ronde staan gepland voor woensdag 5 en donderdag 6 augustus. Op maandag 10 en dinsdag 11 augustus volgen de kwartfinales, op zondag 16 en maandag 17 augustus de halve finales. De eindstrijd volgt op vrijdag 21 augustus in Köln.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Europa League-loting, met véél Nederlandse inbreng! Wie is voor jou de grote favoriet? 🤔👇

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur) op