Heerenveen wil snel terug naar de subtop: Dat is niet zo moeilijk lijkt me

Heerenveen wil snel terug naar de subtop: "Dat is niet zo moeilijk lijkt me"

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 19:37vr 10-07-2020 om 19:37

SC Heerenveen heeft nog altijd de potentie om het de topclubs in Nederland moeilijk te maken. Dat is de mening van Riemer van der Velde, oud-voorzitter van de Friezen. Het clubicoon van Heerenveen ziet voor zich hoe de beleidsbepalers in het Abe Lenstra Stadion dat aan moeten pakken.

De basis is een goede financiële balans. "Allereerst moet je niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt", legt Van der Velde uit aan het Algemeen Dagblad. "Dan moet er redelijk voetbal zijn en tevreden publiek, waardoor er meer sponsoren en meer geld komt. Daarmee kun je weer betere voetballers halen en dan worden supporters en sponsor blijer en komt er weer meer geld. Dat is niet zo moeilijk lijkt me."

Foppe de Haan, de andere clublegende van Heerenveen, blijft een stuk gereserveerder. "Er moet echt nog wel wat gebeuren voor top-vijf", stelt de oud-trainer van de Friezen. "Continuïteit en zorgen dat het budget op een goede manier omhoog gaat. Nu zijn we te veel afhankelijk van verkoop van spelers. Dat heeft iedereen wel, maar doorverkopen voor de centen is mooi. Als je moet verkopen is dat eigenlijk te veel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws