Van Praag over beschuldigingen uit AZ-kamp: 'Mijn reactie volgt na 3 augustus'

Van Praag over beschuldigingen uit AZ-kamp: 'Mijn reactie volgt na 3 augustus'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 16:55za 11-07-2020 om 16:55

UEFA-bestuurder Michael van Praag heeft gereageerd op de juridische strijd die AZ voert, in de hoop alsnog direct de Champions League in te mogen in plaats van Ajax. De rol van de gewezen Ajax-voorzitter werd in twijfel getrokken door Karim Aachboun, de juridisch adviseur van de Alkmaarders.

AZ stond bij het stilleggen van de competitie tweede achter Ajax, op doelsaldo. Toen het Eredivisie-seizoen definitief beëindigd werd, riep de KNVB Ajax uit tot nummer één en AZ tot nummer twee: het betekent dat Ajax waarschijnlijk direct de Champions League in mag. De Alkmaarders vonden het vreemd dat de competitie bevroren werd, maar dat de KNVB tóch naar de competitiereglementen keek bij het toewijzen van de Europese tickets: AZ probeert sindsdien om alsnog het Champions League-ticket van Ajax op te eisen.

Van Praag vond dit 'niet kunnen' en stuurde een e-mail naar AZ. De 72-jarige Amsterdammer bevestigde dat het ging om een 'privé-mail' en benadrukte dat hij zich niet in naam van de UEFA uitsprak. Dit zorgde weer voor gefronste wenkbrauwen in Alkmaar. "Waarom ging zelfs UEFA-bestuurder Michael van Praag, een man met nota bene een Ajax-achtergrond, zich ermee bemoeien?", vroeg Aachboun zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Diezelfde Van Praag heeft nu via Twitter gereageerd op dat bewuste interview. De oud-voorzitter van Ajax en de KNVB zal zich in een later stadium uitspreken, kondigt hij aan. 'Mijn reactie op het mij, bij herhaling door AZ en/of haar juridisch adviseur in verband brengen met deze kwestie, volgt na 3 augustus.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie heeft het meeste recht op een direct Champions League-ticket?

Ajax
73%
AZ
27%
(6461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws