Verloren WK-finale tegen Spanje 'fantastische prestatie': 'Hoogtepunt carrière'

Verloren WK-finale tegen Spanje 'fantastische prestatie': 'Hoogtepunt carrière'

12-07-2020 18:06
13

Edson Braafheid denkt vol trots terug aan de WK-finale van het Nederlands elftal in 2010. De verdediger kwam als invaller binnen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat Spanje met de beker aan de haal ging.

"Absoluut. Het is het hoogtepunt geweest uit mijn carrière", vertelt Braafheid in gesprek met FOX Sports. "Daar wordt absoluut nog heel vaak aan gedacht en over gesproken." Het is alweer tien jaar geleden dat Iker Casillas de droom van menig Oranje-supporter verpestte. "Op social media zie je heel wat voorbijkomen. Voor mij is het toch wel weer even een momentje voor mezelf, tot bezinking komen dat het een geweldige prestatie is geweest", aldus Braafheid.

De teleurstelling was na de wedstrijd, die beslist werd door een treffer van Andrés Iniesta, groot. "Alleen het laatste gedeelte, om die beker naar huis mee te nemen, is jammer genoeg niet gelukt", vervolgt de verdediger.

Toch ziet Braafheid de positieve punten van die bewuste dag in, hij vindt het nog steeds een geweldige prestatie. "Dat is zeker iets waar ik over de tijd steeds wel weer iets bewuster van wordt. Hoe speciaal het eigenlijk is geweest dat ik een WK-finale heb gespeeld."