Valencia lijkt Europees voetbal te kunnen vergeten, Cillessen hele duel op de bank

12-07-2020 21:43
9

Valencia heeft zeer dure punten laten liggen in de strijd om Europees voetbal: op bezoek bij Leganés ging de ploeg van Jasper Cillessen, die de hele wedstrijd op de bank zat, met 1-0 onderuit door een doelpunt van Rubén Pérez.

Het was een matige eerste helft tussen de Leganés, dat in degradatienood zit, en Valencia. De ploeg van assistent-trainer Voro had drie punten nodig om volop mee te kunnen blijven doen om de Europese tickets. De start was echter een valse voor Valencia: al na achttien minuten spelen kwam Leganés op voorsprong. Rubén Pérez mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 1-0.

Na rust was Valencia de betere en de ploeg werd in het zadel geholpen door Leganés-verdediger Jonathan Silva. Hij zaagde Ferran Torres van achteren neer en kreeg in eerste instantie een gele kaart. De VAR bemoeide zich echter met de situatie, waarna Silva alsnog kon gaan douchen.

Valencia had met een man meer het overwicht en kreeg een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. De bal ging op de stip en dat is normaal gesproken een koud kunstje voor Dani Parejo, maar die zag zijn inzet gekeerd worden door Leganés-keeper Iván Cuéllar. Het bleef bij 1-0 voor Leganés, dat daarmee drie belangrijke punten pakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg staat op plek achttien, met drie punten achterstand op de veilige plekken. Voor Valencia wordt het behalen van Europees voetbal een lastig verhaal door de nederlaag.