Sneijder kan van DHSC naar Eredivisie: 'Zijn geïnteresseerd, fit een meerwaarde'

Sneijder kan van DHSC naar Eredivisie: 'Zijn geïnteresseerd, fit een meerwaarde'

13-07-2020 21:06
42

Wesley Sneijder lijkt het te gaan proberen: de voormalig Oranje-international gaat meetrainen bij hoofdklasser DHSC. Sneijder gaat bij de club een individueel trainingsschema volgen om weer fit te worden. 

"Hij zit niet in de selectie, laat dat voorop staan", geeft DHSC-voorzitter Hans Berrens aan in gesprek met FOX Sports. "Hij staat nog niet op het wedstrijdformulier. Nog niet, ik weet het ook niet. Ik kan me ook voorstellen dat als hij drie weken bezig is dat hij zegt: ik wil eigenlijk wel die wedstrijdspanning meemaken."

Berrens geeft daarnaast gekscherend aan dat zijn club er alles aan gaat doen om scouts van FC Utrecht van hun accommodatie te weren. "Er staat een heel groot rood bord met een wit balkje in het midden: verboden voor FC Utrecht", lacht de DHSC-voorzitter. "Ze zijn natuurlijk zeer geïnteresseerd in hem, want als hij fit is, is hij een meerwaarde. Die man heeft 136 interlands gespeeld."

Sneijder is al begonnen met zijn individuele training, zo geeft Berrens aan. Sneijder heeft dus ook al een 'afgetraind koppie'. "Ik heb hem vorige week nog gesproken: hij is fitter dan menigeen denkt. Hij is zeker al voor zichzelf bezig geweest, maar dat doet hij in het geheim", sluit de DHSC-voorzitter af.