Luijckx biedt zich aan bij Nederlandse clubs: 'Ik hoop dat daar wat uitkomt'

Luijckx biedt zich aan bij Nederlandse clubs: 'Ik hoop dat daar wat uitkomt'

14-07-2020 19:33
35

Kees Luijckx hoopt deze zomer terug te keren op de Nederlandse velden. De 34-jarige verdediger heeft een aflopend contract bij Silkeborg IF, dat ondanks zijn inbreng degradeerde uit de Deense Superligaen.

"Ik wil wel terug naar Nederland. Ik heb nog wel wat lijnen openstaan naar Denemarken, want ik heb daar wel een goede tijd gehad. Dat ligt nog wel open, maar als er interesse komt uit Nederland, zie ik dat wel zitten", zegt de oud-speler van AZ, Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda en Roda JC tegen Voetbal International.

"Het is natuurlijk ook niet zo dat elke club staat te springen om een oudere speler, al moet ik zeggen dat het tot nu toe hartstikke meevalt. Want is er gewoon wel interesse in Nederland. Ik hoop wel dat daar wat uitkomt", aldus Luijckx, die volgens VI al contact heeft gehad met clubs uit de Eerste Divisie. Met 198 Eredivisie-duels in de benen, voelt hij zich daar niet te groot voor. "Ik ben ook wel toe aan een wat belangrijkere rol in een team, en als dat kan in de Eerste Divisie... Dat is alleen maar aannemelijker."

Luijckx sluit ook de Eredivisie niet uit en wijst naar Arjan Swinkels, die bij VVV-Venlo aan de slag gaat. "Die clubs hebben ook behoefte aan ervaring. Ze willen niet zo heel veel risico's nemen volgend seizoen, denk ik", doelt hij op de coronacrisis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie