'Ruiter wil minuten maken volgend seizoen: twee Eredivisie-clubs in de markt'

'Ruiter wil minuten maken volgend seizoen: twee Eredivisie-clubs in de markt'

14-07-2020 21:28 Laatste update: 21:31
24

Met Jeroen Zoet, Lars Unnerstall, Hidde Jurjus en Robbin Ruiter heeft de nieuwe PSV-coach Roger Schmidt voldoende te kiezen komend seizoen. Ruiter lijkt zich echter niet tevreden te stellen met een plek als derde keeper en wordt gelinkt aan Willem II en sc Heerenveen.

Dat weet Voetbal International. Schmidt wil met zijn 'volgassfussbal' een goed meevoetballende keeper op doel hebben staan. Hoewel Ruiter van de vier keepers in Eindhoven de beste cijfers kan overleggen op dat vlak, lijkt het uitgesloten dat hij volgend seizoen de eerste keeper wordt in het Philips Stadion.

Ruiter wil komend seizoen wedstrijden keepen en de 33-jarige keeper, wiens contract in 2021 afloopt, hoopt dan ook elders een basisplaats af te kunnen dwingen. Willem II en Heerenveen zijn nog op zoek naar een doelverdediger voor volgens seizoen en worden genoemd als reële kanshebbers.

Ruiter was vorig seizoen niet te spreken over de ontwikkelingen bij PSV, toen Unnerstall Zoet verving als eerste keeper. De club had hem het beeld geschetst tweede keeper te zijn achter Zoet, maar dat bleek dus niet het geval. Hier heerste enige onduidelijkheid over bij PSV, aangezien ook Unnerstall bij zichzelf dacht tweede keeper te zijn in Eindhoven.