Monsterscore en goal De Roon: Atalanta zo goed als zeker van Champions League

14-07-2020 23:32 Laatste update: 23:33
23

Atalanta Bergamo heeft geen spaan heel gelaten van een weerloos Brescia. In eigen huis won de ploeg, met Robin Gosens en Marten de Roon in de basis, met 6-2. Er moeten heel gekke dingen gaan gebeuren wil Atalanta volgend seizoen niet in de Champions League actief zijn.

Atalanta schoot meteen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Gianluca Manganiello uit de startblokken. Mario Pasalic zette zijn ploeg al na een paar minuten spelen op een 1-0 voorsprong door droog raak te knallen in de korte hoek, maar lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Ernesto Torregrossa zette Brescia vijf minuten later alweer op gelijke hoogte.

De Roon en consorten raakten echter niet in de war en gingen gewoon verder waar ze gebleven waren. Het was de Nederlandse middenvelder die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Atalanta weer op voorsprong kwam. Hij schoot na een goede Atalanta-aanval knap raak met buitenkant voet: 2-1.

De treffer van De Roon was het beginsignaal van een offensief van Atalanta. De ploeg walste over een machteloos Brescia heen en binnen no-time stond het 4-1: Ruslan Malinovsky en Duván Zapata waren trefzeker. Vooral de treffer van Malinovsky, een pegel van afstand, mocht er wezen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde: Atalanta had geen kind aan Brescia, maar doelpunten bleven in eerste instantie uit. Toen het gas er weer even op ging bij de thuisploeg was het meteen twee keer raak. Pasalic zorgde met zijn tweede en derde treffer van de avond voor 5-1 en 6-1. Vlak voor tijd redde Nikolas Spalek de eer voor Brescia door de 6-2 binnen te schieten. Lennart Czyborra, die in januari van Heracles Almelo naar Atalanta vertrok, mocht als invaller nog een kwartier meespelen.

Door deze ruime overwinning is Atalanta zo goed als zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen. De ploeg uit Bergamo wipt naar de tweede plaats met zeventig punten en gaat over Internazionale heen (dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft). De nummers één tot en met vier in de Serie A mogen komend seizoen Champions League spelen, de voorsprong op nummer vijf AS Roma - dat nog zes wedstrijden te spelen heeft - bedraagt zestien punten.