'Onrust bij Barça door plannen van beoogde trainer Xavi: rol voor Jordi Cruijff'

'Onrust bij Barça door plannen van beoogde trainer Xavi: rol voor Jordi Cruijff'

15-07-2020 09:59
45

Clubicoon Xavi is - naast Ronald Koeman - de gedoodverfde favoriet om aan de slag te gaan als trainer van FC Barcelona. In Camp Nou staat echter niét iedereen te springen om een terugkeer van de voormalige middenvelder. Dat meldt Mundo Deportivo.

Barça-president Josep Maria Bartomeu bevestigde deze week dat Quique Setién het Champions League-seizoen afmaakt als trainer van Barça, ook als de Catalaanse grootmacht naast de landstitel grijpt. Real Madrid kan donderdagavond tegen Villarreal kampioen worden. Toch is het een zekerheid dat Xavi ooit trainer wordt in Camp Nou. Binnen de club ziet echter niet iedereen het zitten in de huidige coach van Al Sadd uit Qatar.

Volgens Mundo Deportivo wil Xavi de club de radicaal veranderen, waardoor veel (prominente) figuren bij Barça vrezen voor hun baan. Zo zou hij Jordi Cruijff in gedachten hebben als technisch directeur. In januari, na het ontslag van Ernesto Valverde, lonkt er al een hereniging tussen Xavi en Barça, maar de 131-voudig international van Spanje weigerde tussentijds in te stappen. Onlangs verlengde hij zijn contract bij Al Sadd.