'Mourinho en Spurs willen transferplannen Ajax saboteren met ruildeal'

'Mourinho en Spurs willen transferplannen Ajax saboteren met ruildeal'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 10:20wo 15-07-2020 om 10:20

Het wordt voor Ajax een forse klus om Everton en vooral Tottenham Hotspur af te troeven in de strijd om Pierre-Emile Højbjerg. José Mourinho heeft snode plannen met de Deense middenvelder van Southampton, aldus The Evening Standard.

Vorige week werd bekend dat Højbjerg in de belangstelling staat van Ajax. Ook Everton en Spurs zijn in de markt voor de middenvelder, die de voorkeur lijkt te geven aan een langer verblijf in Engeland.

Om een transfer mogelijk te maken en de vermeende vraagprijs van 40 miljoen euro te drukken, wil Spurs één van zijn spelers in de deal betrekken. José Mourinho, manager van de Londense grootmacht, is bereid Kyle Walker-Peters te laten gaan, meldt The Evening Standard.

Højbjerg (24) heeft bij Southampton een contract tot medio 2021, dat hij weigert te verlengen. Om die reden nam manager Ralph Hasenhüttl hem de aanvoerdersband af. Bij Spurs is Højbjerg in beeld voor de rol van controlerende middenvelder.

Højbjerg vertrok op zestienjarige leeftijd vanuit Denemarken naar Bayern München, maar het lukte hem niet door te breken in Duitsland. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar Southampton.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws