'Nood breekt wet' voor Luckassen: 'Hij had de beste klik met Kompany'

'Nood breekt wet' voor Luckassen: 'Hij had de beste klik met Kompany'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 10:47wo 15-07-2020 om 10:47

Derrick Luckassen is een 'goede en noodzakelijke aanwinst' voor Anderlecht. Dat concludeert oud-international Eric Van Meir in Het Nieuwsblad. De Belgische club rondde deze week de terugkeer van de verdediger af.

Luckassen wordt net als vorig seizoen door PSV verhuurd aan Anderlecht. "Spelers huren is niet ideaal, maar nood breekt wet", verwijst Van Meir naar de onzekere tijden als gevolg van de coronacrisis. "En met Luckassen weten ze wat ze in huis halen."

"Ik vind Luckassen een goeie en noodzakelijke aanwinst. In moeilijke omstandigheden is hij vorig seizoen toch goed recht gebleven. Van alle centrale verdedigers had hij de beste klik met Kompany. Sandler was een beetje hetzelfde type als Kompany - een voetballende verdediger, blessuregevoelig en soms wat nonchalant."

Anderlecht had aan het einde van het seizoen de mogelijkheid om Luckassen voor vijf miljoen euro over te nemen van PSV, maar dat vonden de Belgen te gortig. Bij zijn vertrek verlengde PSV het contract van Luckassen tot medio 2022, zodat hij na dit seizoen niet gratis de deur uitloopt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws