Contract van vergeten WK-held Schürrle ontbonden: 'Tijd met pieken en dalen'

Contract van vergeten WK-held Schürrle ontbonden: 'Tijd met pieken en dalen'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 12:46wo 15-07-2020 om 12:46

Borussia Dortmund heeft afscheid genomen van André Schürrle. De 29-jarige linkspoot beschikte nog over een doorlopend contract bij BVB, maar die verbintenis is met onmiddellijke ingang ontbonden.

Schürrle was net teruggekeerd van een uitleenbeurt bij Spartak Moskou en lag nog vast tot 2021: Borussia Dortmund wacht dat laatste jaar echter niet meer af. De 57-voudig Duits international was in 2016 overgekomen van VfL Wolfsburg, won in 2017 de Duitse beker met Borussia Dortmund, maar werd tussentijds ook al eens verhuurd aan Fulham. "Ik heb hier een tijd met pieken en dalen gehad", concludeert hij dan ook. "Ik heb echter ook veel waardevolle ervaring opgedaan, zowel op sportief als op persoonlijk vlak. Ik wens deze club en zijn bijzondere achterban het beste voor de toekomst."

Dankzij de contractontbinding is er een wereldkampioen uit 2014 op de transfermarkt gekomen. De nu clubloze Schürrle speelde zes van de zeven wedstrijden in Brazilië. Hij scoorde één keer in de achtste finale tegen Algerije en twee keer tijdens de historische 1-7 tegen Brazilië. In de finale tegen Argentinië gaf hij de assist op de winnende goal van Mario Götze, die ook al zonder club zit na zijn vertrek bij Borussia Dortmund.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws