Genee stuurde Schouten berichtje: 'Vond 't vervelend dat ik 't niet voor 'm opnam'

Genee stuurde Schouten berichtje: 'Vond 't vervelend dat ik 't niet voor 'm opnam'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 13:32wo 15-07-2020 om 13:32

Dennis Schouten zat dicht op het vuur tijdens de veelbesproken Veronica Inside-rel. De verslaggever van PowNed – die ook items voor Veronica Inside heeft gemaakt – sprak Johan Derksen en René van der Gijp in de nasleep van de uitzending die de laatste van het tv-seizoen 2019/2020 bleek te zijn.

René van der Gijp maakte van zijn hart geen moordkuil en betichtte presentator Wilfred Genee van 'NSB-methodes'. Ook Derksen stond Schouten uitgebreid te woord, terwijl Genee het gesprek met de Twentse verslaggever niet aan wilde gaan. Naderhand hadden de twee wél contact, vertelt Schouten in de YouTube-show Bij Andy in de Auto. "Hij was een beetje boos op mij. Ik had dat interview met Derksen en Gijp, toen ze in Dordrecht bij elkaar kwamen. Toen rende Wilfred weg", aldus Schouten. "Hij stuurde mij een berichtje dat hij het vervelend vond dat ik het niet voor hem had opgenomen. Maar dat is toch niet mijn rol?"

De verslaggever leeft echter met Genee mee: hij zag hoe Genee leed onder de nasleep van de Veronica Inside-uitzending en de kritiek van zijn collega's. "Als er iemand is die niets fout kan doen bij mij, dan is dat Wilfred. Hij was heel verdrietig, ik had ook medelijden met hem. Derksen en Gijp gingen helemaal los over hem", aldus Schouten. "Ik neem het hem ook niet kwalijk, er komt nu zó veel stront over die man. Ik heb hem nu een songtekst van Nick & Simon gestuurd. Kijk omhoog naar de zon, zoek niet naar een antwoord. Laat het los, houd je vast aan mij."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Veronica Inside nog toekomst?

(18059 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws