180 minuten op de bank lonken voor Arthur: 'Alleen bij absolute noodzaak'

180 minuten op de bank lonken voor Arthur: 'Alleen bij absolute noodzaak'

15-07-2020 13:58 Laatste update: 14:03
4

Arthur Melo viel op 27 juni tijdens de wedstrijd tussen Celta de Vigo en FC Barcelona. Het zou zomaar eens het laatste Primera División-optreden kunnen zijn geweest van de Braziliaan, die komende zomer naar Juventus verkast.

Eind juni werd de ruildeal tussen Arthur en Miralem Pjanic afgerond, daarna speelde de Braziliaan geen minuut meer in het blauw-rood. Tegen Real Valladolid was hij afwezig met een blessure: voor de wedstrijd tegen Osasuna is hij, net als Frenkie de Jong, terug in de wedstrijdselectie. Op speeltijd hoeft Arthur echter niet te rekenen. "Hij zal een kans krijgen, als het absoluut noodzakelijk is", liet trainer Quique Setién weten tijdens zijn perspraatje op woensdag.

Dat dit tegen Osasuna of Deportivo Alavés nog gaat gebeuren, lijkt hoogst onwaarschijnlijk. FC Barcelona speelt in principe nergens meer om tijdens de laatste twee Primera División-speelrondes: alleen een totale ineenstorting van Real Madrid kan de Catalanen nog op het titelspoor brengen. Arthur kan in de Champions League nog wél een rol van betekenis spelen, aangezien hij pas op 1 september naar Turijn verkast. Barça speelt op 8 augustus tegen Napoli en kan de geschorste middenvelders Sergio Busquets en Arturo Vidal niet inzetten. Het is aan Setién om te bepalen of deze situatie geldt als absolute noodzaak.