NEC-stunt: 60-voudig international Barreto na dertien jaar terug naar De Goffert

NEC-stunt: 60-voudig international Barreto na dertien jaar terug naar De Goffert

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 14:18wo 15-07-2020 om 14:18

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 14:29wo 15-07-2020 om 14:29

De kogel is door de kerk in De Goffert. Zestigvoudig Paraguayaans international Édgar Barreto zal na dertien jaar terugkeren bij NEC: de club en de woensdag 36 jaar oud geworden speler hebben overeenstemming bereikt over een éénjarig contract, met een optie op nog een jaar.

NEC heeft het nieuws bevestigd via de officiële kanalen. "Nijmegen, ik houd van jullie. Ik kom eraan", laat Barreto weten. Het heeft er alle schijn van dat de middenvelder bij NEC toewerkt naar het einde van zijn carrière. De nummer 8 van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen biedt Barreto de kans om ervaring op te doen in de jeugdopleiding.

Hoewel Barreto al dertien jaar weg was bij NEC, is de band met Nijmegen altijd gebleven: de WK-ganger en Copa América-finalist had zelfs nog een woning in de stad. In mei vertrok hij bij het Italiaanse Sampdoria en begonnen de plannen voor een terugkeer op Gelderse bodem vorm te krijgen. "Ik voelde dat ik nog niet klaar was om te stoppen met mijn carrière", laat hij weten aan de clubkanalen. "Ik ben fit en wilde mijn ervaring uitdragen naar jonge spelers. Ik kreeg daarbij verschillende aanbiedingen van clubs, maar het plan van NEC sprak me het meest aan."

Barreto speelde tussen 2004 en 2007 in de Eredivisie en wil NEC nu terugbrengen naar dat niveau. "Ik ben nog altijd erg ambitieus en wil strijden voor het hoogst haalbare. Ik waardeer het enorm dat ik kan terugkeren bij NEC. In Nijmegen, de stad waar ik van houd en waar ik graag ben met mijn familie. Dit voelt als thuiskomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws