Buijs bevestigt belangstelling FC Groningen in 'twaalfde man' van Willem II

Buijs bevestigt belangstelling FC Groningen in 'twaalfde man' van Willem II

15-07-2020 15:24
35

Damil Dankerlui staat mogelijk voor een Eredivisie-transfer. FC Groningen heeft het oog laten vallen op de alleskunner van Willem II, bevestigt trainer Danny Buijs.

Dankerlui (23) speelt bij Willem II meestal als rechtsback. Groningen ziet in hem een potentiële opvolger van Deyovaisio Zeefuik, die in de belangstelling staat van onder meer Hertha BSC en Southampton. "Wij moeten ook onze lijstjes klaar hebben", laat Buijs weten aan het Dagblad van het Noorden.

"Er is een aantal jongens bij ons die in de concrete belangstelling staan, dus dan moet je er rekening mee houden dat ze vertrekken", vervolgt de trainer van Groningen. "Dankerlui staat ook op het lijstje."

Buijs kan niet zeggen of Groningen eerst moet verkopen. "Dat is aan Mark-Jan (Fledderus, technisch directeur, red.). Het is ook het lastige aan de markt: haal je nieuwe spelers, omdat je er vanuit gaat dat andere jongens weggaan? Of wacht je tot ze daadwerkelijk weg zijn? Dat heeft ook weer met financiën te maken. Gelukkig hoef ik me daar niet druk om te maken, dat ligt bij Mark-Jan."

Dankerlui was afgelopen seizoen de twaalfde man bij Willem II. In zestien van de 26 competitiewedstrijden maakte hij minuten, waarvan slechts drie van begin tot eind.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie