Juventus zakt weer door het ijs, geeft 0-2 voorsprong weg, maar ontsnapt met punt

15-07-2020 23:39 Laatste update: 23:43
22

De weg naar de negende Serie A-titel op rij verloopt met horten en stoten voor Juventus. Tegen uitdager Atalanta Bergamo werd met meer geluk dan wijsheid een puntje uit het vuur gesleept en ook tegen Sassuolo ging het allesbehalve soepel: de nummer 8 van Italië boog een 0-2 achterstand om, maar moest alsnog genoegen nemen met een puntje.

Juventus leek aanvankelijk op weg naar een probleemloze overwinning: na een klein kwartiertje stond het al met 0-2 voor, dankzij twee assists van toekomstig FC Barcelona-speller Miralem Pjanic. Danilo schoot vanuit de tweede lijn een ingestudeerde corner binnen en Gonzalo Higuaín kreeg vrije doortocht na een dieptepass van de Bosniër.

Sassuolo gaf echter niet op en Juventus-doelman Wojciech Szczesny moest een aantal keer tot het uiterste gaan. Na een half uur spelen viel de bal echter voor de voeten van Filip Djuricic, na een kluts in de zestien meter: Szczesny kon ditmaal niets uitrichten en de oude sc Heerenveen-bekende bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Cristiano Ronaldo miste op slag van rust nog een goede kans en Sassuolo begon vol goede moed aan de tweede helft. Daarin ging het snel: in minuut 64 stond er plotseling een 3-3 stand op de borden. Domenico Berardi krulde een vrije trap over de muur, Francesco Caputo gleed bij de tweede paal de 3-2 binnen en Alex Sandro kopte niet lang daarna ongehinderd de 3-3 binnen.

Beide ploegen kregen in de slotfase nog prima kansen op de zege. Ronaldo stuitte aan de ene kant op doelman Andrea Consigli, aan de overzijde werd Szczesny weer eens aan het werk gezet door Hamed Junior Traorè. De nastoot viel voor de voeten van Jérémie Boga, maar zijn inzet werd voor de doellijn weggehaald. Mehdi Bourabia probeerde het in de blessuretijd van afstand, maar Szczesny onderscheidde zich opnieuw. Het bleef echter bij 3-3 in het Mapei Stadium, waardoor Matthijs de Ligt en de zijnen opgelucht adem konden halen.

SS Lazio speelde namelijk met 0-0 gelijk tegen Udinese en liet de kans liggen om dichterbij te komen. Atalanta is momenteel de naaste belager, op zeven punten afstand. Internazionale speelt donderdag nog tegen hekkensluiter SPAL en kan op zes punten van de koploper komen. Juventus speelt maandag tegen achtervolger Lazio.