Nederlandse 'Terminator' bij Leeds: 'Bestempeld als grootste miskoop uit historie'

Nederlandse 'Terminator' bij Leeds: 'Bestempeld als grootste miskoop uit historie'

16-07-2020 07:48
22

Leeds United kan als het donderdagavond wint van hekkensluiter Barnsley terugkeren op het hoogste niveau in Engeland. Robert Molenaar speelde in de vorige eeuw voor de club en heeft een mooie bijnaam overgehouden aan zijn tijd in Engeland.

"Nog voordat ik één bal had geraakt, werd ik bestempeld als de grootste miskoop uit de clubgeschiedenis", begint Molenaar in gesprek met De Telegraaf, wanneer zijn transfer naar Engeland ter sprake komt. De verdediger maakte voor één miljoen pond de overstap, in die tijd een groot bedrag. "Maar na mijn debuut tegen Leicester City, waarin ik Emile Heskey uit de wedstrijd had gespeeld en werd uitgeroepen tot Man of the Match, was de scepsis in één klap verdwenen. Ik veranderde van een megamiskoop in een 'instant hit'."

Molenaar kwam bij Leeds in een zinkend schip terecht en moest met de club de weg naar boven weer in zien te zetten. "De club was na die titel (in 1992, red.) flink weggezakt, de nieuwe trainer George Graham moest het tij keren", vervolgt Molenaar, die na zijn debuut in het shirt van Leeds werd omgedoopt tot 'De Terminator'. "Een bijnaam tegen wil en dank. Alsof ik alleen maar kon beuken, terwijl ik mezelf meer als een voetballende verdediger zag." Toch vond Molenaar de bijnaam op de een of andere manier ook wel fijn, geeft hij aan. "Het streelde wel als ik fans met 'The Terminator' achterop hun shirt zag lopen."

De wedstrijd tussen Leeds en Barnsley begint donderdagavond om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie