Update: 'Botman krijgt goed nieuws uit Napels: Osimhen doorstaat keuring'

Update: 'Botman krijgt goed nieuws uit Napels: Osimhen doorstaat keuring'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 11:05do 16-07-2020 om 11:05

Laatste update: zondag 19 juli 2020 om 10:48zo 19-07-2020 om 10:48

Napoli staat op het punt het eigen transferrecord te breken. Victor Osimhen, spits van Lille OSC, wordt mogelijk deze week nog gepresenteerd door de Italiaanse club.

Volgens La Gazzetta dello Sport is Osimhen al in Italië voor een medische keuring. Het is nog de vraag wanneer deze gaat plaatsvinden, maar dat hij zich binnenkort speler van Napoli mag noemen, lijkt een zekerheid. De huidige nummer 6 van de Serie A maakt naar verluidt 60 miljoen euro naar Lille. Het record staat nu nog op naam van Gonzalo Higuain, die in 2013 voor 39 miljoen euro overkwam van Real Madrid.

Woensdag zaten Napoli en het kamp-Osimhen weer met elkaar om tafel om de laatste plooien glad te strijken. Als de zaakwaarnemer van de Nigeriaanse spits groen licht geeft, volgt er een medische keuring in Rome en wordt Osimhen op korte termijn gepresenteerd. Sven Botman zal de ontwikkelingen in Italië op de voet volgen. Zodra de Osimhen-transfer is afgerond, kan Lille de gevraagde negen miljoen euro overmaken naar Ajax.

Update: Victor Osimhen is weer een stap dichter bij zijn transfer naar Napoli. De 21-jarige spits van Lille heeft de medische keuring in Napels met goed gevolg doorstaan, melden Nigeriaanse media, waaronder Omasports. Hij is nu in afwachting van de laatste details, voordat hij zijn handtekening zet onder een contract. Osimhen wordt vermoedelijk maandag gepresenteerd. Met de transfer is naar verluidt zo'n zestig miljoen euro gemoeid.

Zodra Lille het geld binnen heeft, zou de Franse club door willen pakken voor Sven Botman. De verdediger moet overkomen van Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws