Elia baalt: 'Ik ben uiteindelijk te vroeg gegaan, was 24 jaar en ongeduldig'

Elia baalt: 'Ik ben uiteindelijk te vroeg gegaan, was 24 jaar en ongeduldig'

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 12:29do 16-07-2020 om 12:29

Hij slaagde niet, maar Eljero Elia had zijn seizoen bij Juventus voor geen goud willen missen. De aanvaller van Istanbul Basaksehir neemt het zichzelf kwalijk dat hij niet geduldiger was.

Juventus weekte Elia in de zomer van 2011 voor tien miljoen euro los bij Hamburger SV. Verder dan vier wedstrijden kwam hij echter niet. "Ik ben uiteindelijk te vroeg naar Juventus gegaan", concludeert hij achteraf in gesprek met Gianluca Di Marzio. "Ik wilde elke minuut spelen. Ik was 24 jaar en ongeduldig. Maar het was geen slechte ervaring."

Antonio Conte was destijds zijn trainer. De twee zouden niet door één deur kunnen, maar daar klopt volgens Elia niets van. "We hadden een goede relatie. Natuurlijk wilde ik altijd spelen en was ik teleurgesteld door mijn reserverol, maar ik was er gewoon niet klaar voor. We zijn twee winnaars. Ik respecteer hem. Hij is een briljante coach."

Bij Juventus voelde Elia zich nog een jongetje, erkent hij. "In 2010 speelde ik de WK-finale, maar in vergelijking met Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo en Del Piero was ik een beginner. Ik moest veel bijleren. Als je jong bent, wil je gewoon spelen en word je boos als je weer op de bank zit. Maar achteraf kan ik zeggen dat Juve mijn leven heeft verrijkt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws