Kritiek op Bale van oud-ploeggenoot: 'Kan het niet geloven, dit is respectloos'

Kritiek op Bale van oud-ploeggenoot: 'Kan het niet geloven, dit is respectloos'

16-07-2020 16:55
24

Dimitar Berbatov kraakt de onprofessionele en respectloze houding van Gareth Bale bij Real Madrid. De dertigjarige Welshman haalde de twee voorbije duels van de Koninklijke de schijnwerpers, zónder zelf in actie te komen.

Tegen Deportivo Alavés gebruikte Bale zijn mondkapje als slaapmasker en deed hij een 'dutje'. Ook tijdens het treffen met Granada verveelde hij zich. De aanvaller, die een half miljoen euro per week verdient, besloot een rolletje sporttape als verrekijker in te zetten.

Berbatov ziet het gedrag van zijn oud-ploeggenoot hoofdschuddend aan. De twee speelden samen bij Tottenham Hotspur. "Ik kan het niet geloven. Het is onprofessioneel en respectloos naar Real Madrid", zegt de Bulgaar tegen Betfair. "Ik houd ervan om Bale te zien spelen en ik begrijp zijn pijn omdat hij niet speelt, ik heb in dezelfde situatie gezeten. Maar zo'n reactie gaat veel te ver."

Volgens de voormalig spits moeten Bale en Real Madrid snel een oplossing vinden. "Het is niet goed voor Bale en de club, het is slechte publiciteit. Niemand geeft hem waarschijnlijk antwoorden, dan word je uitgedaagd om dit soort dingen te doen, maar ik kan het niet goedpraten."

"De enige oplossing is dat Bale vertrekt bij Real Madrid", vervolgt Berbatov. "Als ik Real Madrid-fan zou zijn en een speler zo respectloos zou zijn naar het team, zou dat te veel zijn. Bale moet om een oplossing vragen, zelfs als het een huurtransfer is. Dit was een blijk van macht: Stel mij op of ik doe waar ik zin in heb. Dat voelt niet goed voor mij."

,