Stam juicht, De Boer treurt: Cincinnati verslaat negen man van Atlanta United

16-07-2020 17:23 Laatste update: 20:54
28

Jaap Stam heeft het Nederlandse onderonsje met Frank de Boer in de MLS gewonnen. FC Cincinnati trok met 0-1 aan het langste eind, nadat Atlanta United tegen een vroege rode kaart was aangelopen.

Beide Nederlandse trainers kenden een valse start van het MLS-toernooi: Atlanta verloor van New York Red Bulls (0-1), terwijl Cincinnati een flink pak slaag kreeg Columbus Crew (0-4). De ploeg van Stam speelde donderdag al vanaf minuut 26 met een man meer. Jake Mulraney kreeg zijn tweede gele kaart, omdat hij zijn doorgebroken tegenstander naar de grond werkte.

Cincinnati kon de numerieke meerderheid lange tijd niet in kansen uitdrukken. Op slag van rust leek Atlanta zelfs op voorsprong te komen. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een onhandige overtreding van Maikel van der Werff op Ezequiel Barco. De VAR greep echter in vanwege buitenspel.

In de tweede helft leek een punt het hoogst haalbare voor beide teams. Totdat Frankie Amaya in de 76ste minuut toesloeg voor de ploeg van Stam. Hij verraste Brad Guzan, de keeper van Atlanta United, met een uithaal van afstand. In de slotminuut moest ook Jerome Williams nog vertrekken, na een natrappende beweging bij Cincinnati-aanvoerder Kendall Waston. Atlanta United eindigde het duel daardoor met negen man.

Bij Cincinnati had naast Van der Werff ook Haris Medunjanin een basisplaats. Jürgen Locadia en Siem de Jong ontbraken vanwege blessures.