'Ajax ziet Schwolow naar Schalke vertrekken, ook gevolgen voor PSV en Willem II'

'Ajax ziet Schwolow naar Schalke vertrekken, ook gevolgen voor PSV en Willem II'

16-07-2020 17:44
78

Ajax moet een streep zetten door de naam van Alexander Schwolow als mogelijke vervanger van Andre Onana. De 28-jarige doelman staat op het punt om SC Freiburg te verruilen voor Schalke 04. Dat meldt het Duitse Sky.

Volgens de Duitse omroep is de transfer een kwestie van tijd. De gesprekken tussen beide Bundesliga-clubs bevinden zich in de afrondende fase. Vanwege de coronacrisis mogen Die Königsblauen in termijnen voldoen aan de transferclausule van acht miljoen euro. Voor Schwolow ligt een meerjarig contract klaar in Gelsenkirchen.

Schwolow moet bij Schalke de opvolger worden van Alexander Nübel, die de overstap maakt naar Bayern München. Hij werd eerder in verband gebracht met Borussia Dortmund en RB Leipzig, maar had geen zin om daar op de bank te belanden. Kicker meldde in mei dat de sluitpost ook in beeld was bij Ajax als mogelijke opvolger van Onana.

Freiburg heeft al een nieuwe keeper op de korrel. De club is dicht bij de komst van Benjamin Uphoff, die transfervrij is vertrokken bij Karlsruher SC. Volgens BILD moet Uphoff de concurrentiestrijd aangaan met de Nederlander Mark Flekken, die daarmee bij Freiburg lijkt te blijven ondanks interesse van PSV en Willem II.