De Boer vond Cerny beter dan Neres: 'Overmars noemde hem de grootste aankoop'

De Boer vond Cerny beter dan Neres: 'Overmars noemde hem de grootste aankoop'

16-07-2020 18:15 Laatste update: 18:43
50

Ronald de Boer ziet dat Vaclav Cerny de hoge verwachtingen bij Ajax en vervolgens FC Utrecht niet heeft kunnen waarmaken. De analist en voormalig jeugdtrainer van de Amsterdammers vraagt zich af waar het aan schort bij de Tsjech, die komend seizoen voor FC Twente uitkomt.

De Boer beweerde in 2017 dat Cerny niet minder was dan aankoop David Neres. "Hij speelde met jongens als Appie Nouri, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt", zegt hij nu tegen Voetbal International. "De potentie was hetzelfde, dat kun je bij iedereen navragen. Hij is een leergierige en leuke jongen, hij had alles. Overzicht, scorend vermogen en een redelijke snelheid."

"Marc Overmars zei weleens met een knipoog tegen me dat Cerny de grootste aankoop zou worden, terwijl hij niet echt een aankoop was", vervolgt De Boer. "Ik had zelfs nog iets hogere verwachtingen van hem. Ik zeg vaak tegen jeugdspelers, ook de sterke lichting die er nu aankomt, dat ik mijn hand voor ze in het vuur wil steken. Het zijn exceptionele talenten, maar over vijf jaar heb ik waarschijnlijk geen hand meer over."

De Boer ziet dat het voor Cerny 'moet gaan gebeuren' bij Twente, dat hem huurt van Utrecht. "Hij kan veel meer. Zijn vertrouwen heeft een knak gekregen, misschien kan hij niet tegen de druk om te presteren. Ik heb een zwak voor Cerny en ik hoop dat hij het haalt."