Via Feyenoord O21 naar Feyenoord 1: 'Krijgen met teleurstellingen te maken'

Via Feyenoord O21 naar Feyenoord 1: 'Krijgen met teleurstellingen te maken'

16-07-2020 19:16
77

Rini Coolen is met zijn Feyenoord O21 inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een van de belangrijkste doelen van de nieuwe trainer is de brug tussen de jeugd en het eerste elftal 'versterken'.

"Het heeft te maken met een groot stuk communicatie natuurlijk", begint Coolen in gesrpek met Feyenoord TV. "Iedereen wil graag in het eerste elftal spelen, iedereen wil kansen krijgen. Daar moet je jezelf voor bewijzen. Neem van mij aan: als je goed bent, en je doet het goed op de training en in de wedstrijden, dan komt die kans vanzelf."

Waar Ajax, PSV, AZ en Utrecht met een beloftenelftal actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie, moet Feyenoord het volgend seizoen proberen in de nieuw opgezette O21-competitie. Vanuit daar moeten jeugdspelers richting het eerste elftal door gaan stromen. "Er zijn teleurstellingen waar jongens mee te maken gaan krijgen. Dat ze denken dat ze er klaar voor zijn, maar de kans nog niet krijgen. Die brug, spelers klaarmaken zodat ze echt op de deur kunnen kloppen bij het eerste elftal, daar heb ik mee te maken gehad in alle functies waarin ik gewerkt heb. Ze moeten kansen verdienen, het is aan ons om ze daarvoor klaar te maken."

Coolen trainde afgelopen woensdag voor het eerst met de O21-selectie van Feyenoord.