Leicester zet grote stap richting CL-voetbal, Villa verspeelt winst in slotfase

16-07-2020 20:53 Laatste update: 21:08
6

Leicester City heeft zeer goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket voor volgend seizoen. De wedstrijd tegen Sheffield United werd met 2-0 gewonnen, waardoor de club plek vier stevig in handen blijft houden.

Leicester City - Sheffield United 2-0
Leicester City heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. In eigen stadion werd Sheffield United met 2-0 verslagen. Ayoze Pérez zette de thuisploeg na ongeveer een halfuur spelen op 1-0 na een goed uitgespeelde aanval.

Leicester had grote delen van de wedstrijd het overwicht, maar vergat verder weg te lopen bij Sheffield. Hierdoor bleef het lang spannend, maar Demarai Gray gooide de wedstrijd met nog ongeveer tien minuten te spelen in het slot: hij nam de pass van Jamie Vardy niet geweldig aan, maar schoof vervolgens wel knap raak in de verre hoek.

Door de overwinning vergroot Leicester het gat met nummer vijf Manchester United weer naar drie punten. De ploeg van trainer Brendan Rodgers heeft een beter doelsaldo (+31) dan United (+26), maar The Mancunians hebben nog wel een wedstrijd tegoed. De nummer vier van de Premier League gaat volgend seizoen de Champions League in, de nummer vijf moet het doen met Europa League.

Everton - Aston Villa 1-1
Voor Aston Villa zat er maar één ding op: een overwinning was nodig op bezoek bij Everton om de strijd tegen degradatie tegen te gaan. Het was een matige wedstrijd, maar vanuit het niets zette Ezri Konsa de ploeg van Anwar El Ghazi na ongeveer zeventig minuten spelen op voorsprong op Goodison Park. Drie belangrijke punten leken dus in de maak voor de ploeg uit Birmingham, maar oudgediende Theo Walcott gooide roet in het eten: de Engelsman zette met nog drie minuten reguliere speeltijd te gaan de 1-1 op het scorebord.